STREEKPRODUCTEN

Limburg staat al sinds mensenheugenis alom bekend om de vlaaien, de regio Venlo om asperges en champignons. De laatste jaren zijn ook andere streekproducten in zwang geraakt. Zoals de goudeerlijke Valuaskroket, gevuld met 45 % rundvlees. En het vlees dat onder de merknaam Livar op de markt gebracht wordt. Vlees van varkens die weer naar hartenlust in de modder kunnen rollen en alleen vers geteelde, Limburgse granen eten.

Borrels en Bier

 

Kruidenbitter

Ook Hejo gelooft heilig in de kracht van de eigen regio. Jaren geleden al vatten we daarom het plan op om een kleine, ambachtelijke distilleerderij een eigen kruidenbitter te laten maken: het Stalberger kruidenbitter. Het recept hebben we zelf samengesteld en is geheim. Maar, om toch een tipje van de sluier op te lichten: het weldadig zachte Stalberger Kruidenbitter heeft het pittige aroma van onder meer engelwortel, ijslands mos, gezegende distel, gele gentiaan en boerenwormkruid. Het bitter bevat minder dan 100 gram suiker per liter. En is ook nog eens gezond, want het stimuleert de maagsecretie. En wekt de eetlust op!

 

 

De IJsvogel

Naast het eigen Stalberger Kruidenbitter bieden we een groot aantal jenevers, likeuren, likorettes, els en ook kruidenbitters van Graanbranderij De IJsvogel in Arcen aan. Neem bijvoorbeeld het paradepaardje van De IJsvogel, de korenwijn, die minimaal een jaar op eikenhout gelagerd is geweest. Of Droplikeur, een alcoholische variant op de al bijna vergeten volksdrank sôkkerpaek!

 

Whisky
En dan is er sinds afgelopen augustus ook nog de Kingfisher Whisky; de eerste officiële whisky (46 %) van Limburgse bodem. Op 3 oktober jl. werd de eerste fles officieel gepresenteerd tijdens het eerste Arcense whiskyfeest. Van de eerste batch zijn slechts 300 flessen gebotteld. Elke fles is genummerd. Dat maakt de Kingsfisher Whisky tot een collectors item van de eerste orde.

 

 

Bier
Ambachtelijke, kleinschalige bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. En lanceren het ene na het andere, vaak voortreffelijk smakende speciaal bier. Nieuw is Josefien, een bier met een alcoholpercentage van 8,5 % dat genoemd is naar een carnavalsliedje waarmee ‘Venlo’ ooit het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkour won. Een kruidige driegranen tripel waarin maar liefst drie moutsoorten verwerkt zijn: gerst, tarwe en haver.

Al wat langer op het schap: ’t Paeterke triepel (8 %) en döbbel (7 %), gebrouwen door brouwerij De Fontein voor café De Klep in het Venlose Kloosterkwartier.

Wijnen

Ook wijn van eigen bodem treft u bij ons aan. En wel van Wijnerij De Belaeving in Helden. Op de eerste plaats de Riesling Droog, een smaakvolle, zacht droge witte wijn met fris appelfruit in de afdronk. Lekker bij lichte salades, voorgerechten en hoofdgerechten van vis, asperges en gerookte ham.
Daarnaast de Chardonnay Droog. Lichtgeel van kleur. Fris en fruitig met rijpe citrus aroma’s. Met minerale tonen met een hint van honing. Smaakopwekkend en goed in balans.
En als derde in de rij: de Rieling Lichtzoet, een wijn met frisse zomergeuren, fijne zuren en een licht zoete afdronk.

Daarnaast hebben wij in ons assortiment buitenlandse wijnen in een Venloos jasje…

De bekende Venlose kunstenaar Rob Franssen heeft speciaal voor ons een serie etiketten ontworpen. Ze vallen op door de voor hem karakteristieke, opvallend gekleurde ‘koppen’. De etiketten prijken trots op onze rondborstige wijnen van de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot. Ondervindt hoe het wijndrinken tot een ware kunst verheven wordt.

Houdt u meer van wijn in een geschiedkundig jasje? Dan is onze ‘historische lijn’ misschien wel wat u zoekt. Wijnen versierd met tot etiketten omgewerkte oude ansichten van onder meer de Nedinscofabriek, het stadhuis, het Romerhuis, Huize Schreurs, het oude station en Feestzaal ’t National. 

Ook wijn met een ‘persoonlijk jasje’ behoort tot de mogelijkheden. Showorkest Fortissimo uit Venlo leveren we bijvoorbeeld al jaren een ‘eigen merkwijn’. We kunnen dat ook voor uw vereniging, bedrijf of zelfs familie doen.